Δελτιο Τύπου

Eνημερωτική Εσπερίδα για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Υποσαχάρια Αφρική – Οι μηχανικοί επιχειρούν, διοργάνωσε με μεγάλη συμμετοχή το Τ.Ε.Ε σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, την Δευτέρα 4.4.2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ. Σκοπός της εσπερίδας ήταν η ενημέρωση κυρίως των μελών του ΤΕΕ για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στους κλάδους των κατασκευών, ενέργειας και τεχνολογίας στις χώρες της Υποσαχαριας Αφρικής

Επιχειρηματίες- Μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Επιμελητήριου με τοπική δραστηριότητα στην Αφρική καθώς και εκπρόσωποι Πρεσβειών και Προξενείων αναφέρθηκαν στην πλούσια εμπειρία τους, για την οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης των χωρών, το επιχειρηματικό περιβάλλον στους συγκεκριμένους κλάδους και τις δυνατότητες εισόδου στις αγορές της Αφρικανικής Ηπείρου.

Μετά τους χαιρετισμούς των Προέδρων των Επιμελητηρίων κ. Γεώργιου Στασινού και κ. Σωτήρη Μουσούρη, ο καθηγητής κ. Αστέρης Χουλιάρας παρουσίασε στην ομιλία του “Την Αναδυόμενη Αφρική: Δυναμικές αγορές, επιχειρηματικές ευκαιρίες".

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις στους τομείς της τεχνολογίας, κατασκευών και ενέργειας. Τις επιχειρηματικές ευκαιρίες για το κλάδο της τεχνολογίας παρουσίασε ο κ. Ανδρέας Διαμαντέας, Δ/ντής Τραπεζικής & Οικονομικών της INTRASOFTInternational, τον κλάδο των κατασκευών οι κ.κ. Μιχαήλ Σοφράς, Πρόεδρος της SOFMAN Α.Ε, Βίκυ Πανταζοπούλου, Επίτιμη Πρόξενος Κένυας, και Αντώνης Μαυρίδης, Υπεύθυνος Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας Νοτίου Αφρικής, ενώ τον κλάδο της ενέργειας παρουσίασε ο κ. Ευάγγελος Καμάρης, Διευθυντής Ανάπτυξης για την Αφρικανική Αγορά της ΜΕΤΚΑ A.E.

 Μετά το πέρας των παρουσιάσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν ενημέρωση και συζητήσεις με τους προσκεκλημένους ομιλητές.

 Παρουσιάσεις Εσπερίδας:

 Παρουσίαση Intrasoft International

Παρουσίαση Πρεσβείας Ν. Αφρικής

Παρουσίαση Sofman Α.Ε.

Παρουσίαση ΜΕΤΚΑ Α.Ε.

Φωτογραφίες