ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017 - Ημερίδα : “ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ”

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ στο Αργος, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ηµερίδα για επιχειρήσεις εξαγωγικού προσανατολισµού που διοργάνωσε το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και ο Οργανισµός Enterprise Greece.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και επισκέπτες της έκθεσης και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ομιλίες, που έδωσαν οι Οικονοµικοί και Εµπορικοί Ακόλουθοι των Ελληνικών Πρεσβειών. Οι κ.κ. Δ. Πρωτόπαππας από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκυο, Ν. Χριστοδουλίδης από την πρεσβεία στην Βαρσοβία, Γ. Μιχαηλίδης από την πρεσβεία της Νέας Υόρκης και Λ. Κουναλάκης από την πρεσβεία στο Βελιγράδι ενημέρωσαν τους επιχειρηματίες και τους παραγωγούς για τις δυνατότητες συνεργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων με τις αντίστοιχες χώρες.

Στην συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε στους παρευρισκομένους ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Μανιατάκης και αναφέρθηκε στους σκοπούς και στις υπηρεσίες που προσφέρει το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο μέσω ημερίδων, συναντήσεων και της Ιστοσελίδας του (www.helafrican-chamber.gr), και συγκεκριμένα της πληροφοριακής ενότητας : Αφρική με μια ματιά: “ AfricaataGlance που παρέχει στα μέλη του Επιμελητηρίου μια λεπτομερή βάση δεδομένων με μίκρο και μακροοικονομικά στοιχεία για όλες τις χώρες της Αφρικής. Τέλος ευχαρίστησε τους φορείς και τον κ. Δαμούλο Φώτη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άργους για την πρόσκληση και την επιτυχημένη οργάνωση της περιφερειακής αυτής έκθεσης.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις από εκπροσώπους των Πρεσβειών, Προξενείων Ν. Αφρικής και Ζάµπιας οι οποίοι έδωσαν κατευθύνσεις στις τοπικές επιχειρήσεις για τις δυνατότητες εξαγωγών προϊόντων στις χώρες τους.

Ο κ. Δημήτρης Λουκάς, Πρόεδρος Ελληνο- Ζαμπιανού Επιμελητήριου στην ομιλία του για την Ζάμπια σημείωσε ότι σε πολλούς τομείς υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω της αύξησης της μεσαίας τάξης και ότι η έναρξη μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι εύκολο να ξεκινήσει λόγω των θεσμών της και των κινήτρων της χώρας.

 Τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Νότια Αφρική παρουσίασε ο κ. Αντώνης Μαυρίδης, Υπεύθυνος Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ν. Αφρικής λέγοντας ότι παρότι η Νότιος Αφρική είναι ήδη αναπτυγμένη παραμένουν οι επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες σε πολλούς τομείς όπως, ο τομέας της τεχνολογίας, των κατασκευών, του τουρισμό, των τροφίμων κ.α.

 Μετά το πέρας των παρουσιάσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν ενημέρωση και συζητήσεις με τους προσκεκλημένους ομιλητές