Δελτιο Τύπου Διαδικτυακής Εκδήλωσης : Αφρική Με μια Ματιά

 

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική διαδικτυακή  εκδήλωση με θέμα «Αφρική Με μια Ματιά» που διοργάνωσε τo Eλληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021,  με ομιλητή το Μέλος του Δ.Σ. κ. Ηλία Αντωνακάκη και συμμετοχή εταιρειών - μελών του.  

Ο κ. Δ. Μανιατάκης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ανέφερε ότι το Ελληνο – Αφρικανικό Επιμελητήριο έχει αναπτύξει μια βάση δεδομένων που παρέχει όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου μια εταιρεία να ερευνήσει  τις δυνατότητες να αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αφρική π.χ. μακροοικονομικά δεδομένα για κάθε χώρα της Αφρικής, Εμπορικά Επιμελητήρια,  επενδυτικές ευκαιρίες, δραστηριοποίησης, Διαγωνισμούς κ.α.

Στην συνέχεια ο κ. Η. Αντωνακάκης πλοηγήθηκε στην βάση δεδομένων «Αφρική με Μια Ματιά» και εξήγησε, με λεπτομέρεια,  την λειτουργία της στους συμμετέχοντες. Συνοπτικά τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε:-Μακροοικονομικά και μικροοικονομικά στοιχεία, σε αξιολογήσεις χωρών ως την ευκολία του επιχειρείν, πληροφορίες για εμπορικές εκθέσεις  κατά κλάδο και κατά χώρα, πληροφορίες για τα κίνητρα επενδύσεων σε κάθε χώρα, πληροφορίες για τις οικονομικές περιφέρειες τις οποίες συγκροτούν ομάδες αφρικανικών κρατών.

Κλείνοντας ο κ. Δ. Μανιατάκης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τον κ. Η. Αντωνακάκη για την εξαιρετική παρουσίαση και την εκπόνηση του «Αφρική με μια Ματιά» και προέτρεψε τους επιχειρηματίες – μέλη που τους ενδιαφέρει να δραστηριοποιηθούν σε χώρες της Αφρικής να πλοηγηθούν σε αυτήν την βάση γιατί θεωρεί ότι είναι ένα εύχρηστο και πολύ χρήσιμο «εργαλείο» για τους επιχειρηματίες στην διερεύνηση ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας σε χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου.