Δελτίο Τύπου: Επιχειρηματική Αποστολή σε Ζάμπια και Τανζανία 1-5 Δεκεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία  η επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ συνδεσμος Επιχειρησεων και Βιομηχανιών και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης στην  Ζάμπια και την Τανζανία. Την αποστολή συνόδευσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης. Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν 11 ελληνικές  επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών, των τροφίμων, της ενέργειας, των φαρμάκων και των υπηρεσιών.

Στην Ζάμπια σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ζάμπια, το Ελληνικό Προξενείο και την εταιρεία Cable Kings Limited, διοργανώθηκε Ελληνο-Ζαμπιανό  επιχειρηματικό forum, με την ευκαιρία του οποίου υπεγράφει μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Ζάμπιας. Ακολούθησαν 80 προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις.  O αναπληρωτής υπουργός είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ζάμπιας, Joseph Malanji, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δυνατότητες που υπάρχουν σχετικά με την αύξηση του διμερούς εμπορίου και των επενδυτικών ευκαιριών, που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη χώρα του.

Κατά το δεύτερο μέρος της αποστολής στην Τανζανία, διοργανώθηκε Eλληνο-Τανζανικό επιχειρηματικό Φόρουμ, σε συνεργασία με τη Confederation of Tanzania Industries και τη υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας της Τανζανίας και της εταιρείας Knauf Gypsum Tanzania Ltd. Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒ και της Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών της Τανζανίας, ενώ ακολούθησαν 90 προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις. Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο ΑΝΥΠΕΞ, Μ. Βαρβιτσιώτης και ο Αντιπρόεδρος ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τανζανίας, P. Kabudi.

 Με την ολοκλήρωση της αποστολής, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κ. Μπίτσιος επισήμανε τις θετικές προοπτικές για τις ελληνικές επιχειρήσεις στις δυο αυτές χώρες, αλλά και γενικότερα στην Υποσαχάρια Αφρική.

 

 

 

 

Φωτογραφίες