Δελτιο Τύπου: Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Συμβούλιο για την Αφρική (ΕΒCAM)

Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, συμμετείχε στη 23η Γενική Συνέλευση του European Business Council for Africa (EBCAM), η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μεταξύ 14 και 15 Νοεμβρίου 2019.

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο κύριος Βαγγέλης Καμάρης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών & Διεθνών Λειτουργιών της MYTILINEOS S.A.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ευρωπαϊκοί επιχειρηματικοί οργανισμοί με έδρα τις Βρυξέλλες (EBOs) με την παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συζητήσαν τις προοπτικές ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, εμπορίου και επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα στην Αφρική. Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Koen Doens, Director-General της DG DEVCO (Commission's Directorate-General for International Cooperation and Development) παρουσίασε το πρόγραμμα της Commission για την καταπολέμηση της φτώχειας και την ανάπτυξη των οικονομιών της Αφρικής ενώ ο κύριος Paolo Baldan, Management Team Director το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα Archipelago, το οποίο θέτει ως βασικό στόχο τη μείωση της ανεργίας και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων στο Region.

Την Γενική Συνέλευση ακολούθησε εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν 25 Πρέσβεις και Head of Mission Αφρικανικών κρατών με έδρα τις Βρυξέλλες.

 

Φωτογραφίες