Δελτίο Τύπου: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου

Δελτίο Τύπου: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου

 Στα γραφεία του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου   με την παρουσία μελών του και πολλών προσκεκλημένων, έγινε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου. Το φλουρί κέρδισε ο κ. Βάλια Σγαρδέλη,  από την εταιρεία  METALOUMIN  στην οποία όλοι ευχήθηκαν «καλή τύχη» για τη νέα χρονιά.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Μουσούρης και ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρονιά. Αναφέρθηκε στην 20ετη επέτειο που έκλεισε το Επιμελητήριο το 2019 και επισήμανε τον σημαντικό ρόλο του Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και xωρών της Αφρικής. Στην συνέχεια,   αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του έτους. Το Επιμελητήριο σήμερα αριθμεί 205  μέλη και επιτελεί και συμβουλευτικό ρόλο για την διαμόρφωση της  πολιτικής της  εξωστρέφειας  του Υπουργείου Εξωτερικών προς την Αφρική και συγχρόνως είναι μέλος του  Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου Επιμελητηρίων (ΕBCAM)  που ασχολούνται με την Αφρική.

 Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Μανιατάκης και ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.        Αναφέρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου καθώς και στην προσφορά του από την ίδρυση του στον επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Κατά την άποψη του,  οι χώρες της Αφρικής είναι μια πολύ καλή αγορά για τις ελληνικές επιχειρήσεις  οι οποίες δραστηριοποιούνται  σε διάφορους κλάδους με σημαντικότερους τους κλάδους των κατασκευών, της πληροφορικής και της ενέργειας . Κλείνοντας αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα που διαφαίνεται στην οικονομία και αυτό θα πρέπει οι ελληνικές επιχειρήσεις να το εκμεταλλευτούν  για την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και την ενίσχυση   περαιτέρω της οικονομίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του  Επιμελητήριου, η Πρέσβης της Ν. Αφρικής Mme Beryl Rose SISULU και η Rose John, o Chargé  d’ Affaires της Πρεσβείας του Μαρόκου Mr. Khalid SEBTI, o  Chargé  d’ Affaires της Πρεσβείας της Νιγηρίας Mr. Godfrey ODUDIGBO, o Mr. Mazan MOUSA από την Πρεσβεία της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος του ΟΑΕΠ κ. Κωνσταντίνος Σταμπόλας, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών-Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) καθώς και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου.

 

 

 

Φωτογραφίες