Δελτίο Τύπου: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου

 Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2022, στα γραφεία του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου, με την παρουσία της Πρέσβη της Ν. Αφρικής Mme Beryl Rose Sisulu, της Ms Mgojo (Counsellor) και της Ms D. Kapoutsis, του Προέδρου κ. Σωτήρη Μουσούρη, του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Μανιατακη, του Μέλους του Δ.Σ. Αντώνη Μαυρίδη καθώς υπήρξε και διαδυκτιακή συμμετοχή μελών του Δ.Σ. και του Επιμελητήριου.

Φέτος, η εκδήλωση μας πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ελαχίστων  προσκεκλημένων λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας Covid-19. Το φλουρί κέρδισε ο κ. Βασίλης Τακάς, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στον οποίο όλοι ευχήθηκαν «καλή τύχη» για τη νέα χρονιά.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Μουσούρης και ευχήθηκε μια Covidfree  χρονιά γεμάτη επιτεύγματα.  Αναφέρθηκε στις δράσεις του Επιμελητήριου που πραγματοποιήθηκαν  κατά την διάρκεια του έτους 2021  καθώς και στις προγραμματισθείσας για το 2022.

Από την πλευρά της, η Πρέσβης της Ν. Αφρικής Μme Beryl Rose Sisulu, ευχαρίστησε για την πρόσκληση στην κοπή της πίτας και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και τόνισε ότι η Ν. Αφρική προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες για όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην χώρα της. Ενημέρωσε, επίσης, τους προσκεκλημένους τους για τις τελευταίες πολιτικοοικονομικές και υγειονομικές εξελίξεις στην Ν. Αφρική. 

Ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης ευχήθηκε μια καλύτερη χρονιά για όλους και αναφέρθηκε στον ρόλο του Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Χωρών της Αφρικής. Τέλος, προσέφερε  στην Πρέσβη  αναμνηστικό δώρο από την επίσκεψη της στο Βασιλτσι Μεσσηνίας  του  Σεπτέμβριο 2021 για την ονοματοδοσία της Πλατείας Βασιλιτσίου Μεσσηνίας σε Γεωργίου Αντ. Μπίζου –Δικηγόρου.   

Κλείνοντας,  οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν  ευχές για το Νέο Έτος.   

Φωτογραφίες