Δελτίο Τύπου : Παρουσίαση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας 2023

Στην παρουσίαση του  Εθνικού Στρατηγικού  Σχεδίου  Εξωστρέφειας για το έτος 2023 παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού  Επιμελητηρίου  κ. Σωτήρης Μουσουρης μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών,  που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2023, στο ξενοδοχείο Intercontinental.  

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νικόλαος-Γεώργιος Δένδιας ενώ ομιλίες απεύθυναν ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), κα Βασιλική Λοΐζου.

 Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας για το 2023, με  779 δράσεις σε 46 χώρες-στόχους εντάσσεται στο συνολικό όραμα του ΥΠΕΞ για την χώρα που αναλύονται με τις ως προς τους τομείς προτεραιότητας σε 355 δράσεις στην ενίσχυση των εξαγωγών, 88 στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων 43 στις πολυμερείς σχέσεις και 30στην αναπτυξιακή  συνεργασία. Ακόμα 42 δράσεις προσανατολίζονται στην προσέλκυση επενδύσεων, 12 αφορούν τεχνικά έργα/περιβάλλον 79 την ενέργεια, 40 την τεχνολογία και την τεχνογνωσία, 17 τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα κα τέλος 44 δράσεις αφορούν τον τουρισμό.