Δελτίο Τύπου: Συνάντηση προετοιμασίας για την επιχειρηματική αποστολή στην Γκάνα 13-16 Μαΐου 2024, στο ΕΒΕΑ

Ενημερωτική συνάντηση προετοιμασίας με θέμα: «Προοπτικές και ευκαιρίες των Ελλήνων επιχειρηματιών για εμπόριο και επενδύσεις στην Γκάνα» πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, με συμμετοχή εκπροσώπων  30 ελληνικών εταιριών,  εν όψει της επιχειρηματικής αποστολής που θα πραγματοποιηθεί στην Άκκρα της Γκάνα στις 13 με 16 Μαΐου 2024. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, τον ΣΕΒ, τον ΣΕΒΕ και την Enterprise Greece.

Εκ μέρους του ΕΒΕΑ χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νίκος Βασιλείου, Μέλος Διοικητικής Επιτροπής & Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων ΕΒΕΑ, ο οποίος ανέλαβε και τον συντονισμό της ημερίδας. Χαιρετισμό στην εκδήλωση, επίσης, απηύθυνε ο κ. Σωτήρης Μουσούρης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου  Εμπορίου και Ανάπτυξης,  ο οποίος  αναφέρθηκε στη Γκάνα την οποία επισκέφθηκε  σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες και τόνισε ότι η Γκάνα έχει δημοκρατική διακυβέρνηση τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν από την κα Μarianna Gabriel, Επίτιμη Πρόξενο της Ελλάδας και της Κύπρου στην Γκάνα και Διευθύντρια για την Δυτική Αφρική στην εταιρία MYTILINEOS S.A., για την πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας, τις εξελίξεις και τις τάσεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις εξαγωγικές και επενδυτικές ευκαιρίες στη Γκάνα και γενικότερα τις συνθήκες και τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Τέλος, η κα Ελένη Αλμπαντή, Senior Officer i-Services στην Eurobank παρουσίασε τις επιχειρηματικές δυνατότητες στην Γκάνα.

Aκολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες να ενημερώνουν  για τον κλάδο δραστηριότητας της εταιρείας τους και το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους στην επικείμενη επιχειρηματική αποστολή.       

Φωτογραφίες