Δελτίο Τύπου: Βράβευση με το Aριστείο «Ιωάννης Α. Καποδίστριας» του Δρ. Σωτήρη Μουσούρη, τ. Επίκουρο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου

Με το Αριστείο «Ιωάννης Α. Καποδίστριας» για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες βραβεύτηκε από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Δρ. Σωτήρης Μουσούρης, τ. Επίκουρος Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνο - Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης), σε κεντρική εκδήλωση που έγινε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021  στο Ναύπλιο στα πλαίσια  των Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου με την ευκαιρία μνήμης του Ιωάννου Καποδίστρια.  

Αριστείο «Ιωάννης Α. Καποδιστρίας» επέδωσε επίσης η κυρία Σακελλαροπούλου  στην κυρια  Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτή Επικρατείας και τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τσουκαλά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επετειακή ομιλία της τόνισε την απαράμιλλη φιλοπατρία του Ι. Καποδίστρια και την αταλάντευτη προσήλωσή του στον υπαρξιακό εθνικό σκοπό, της δημιουργίας, σε στέρεες και ανθεκτικές βάσεις, του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Η 16η Περίοδος Διεθνολογιών Συναντήσεων Ναυπλίου, που οργανώνει ο καθηγητής Στέλιος Περράκης, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, από τις 23 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου  η οποία συμπίπτει και με την Επέτειο των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία. Οι καθιερωμένες «Συναντήσεις» παρουσιαστήκαν σε ένα «σπονδυλωτό» σχήμα εισηγήσεων, συζητήσεων, ομιλιών και άλλων δρώμενωνμε τίτλο «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως υπόσχεση για το μέλλον».

Φωτογραφίες