Πρόσκληση Εσπερίδας "Ανάπτυξη Ελληνικης Επιχιερηματικότητας στην Υποσαχάρια Αφρική- Οι μηχανικοί επιχειρούν

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Εσπερίδα

 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ-ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ »

4 /4/2016

    Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα για τους κλάδους των κατασκευών, ενέργειας και τεχνολογίας, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, ώρα 16.00, στα γραφεία του Τ.Ε.Ε (Νίκης 4 105 63, Σύνταγμα).

 H Υποσαχάρια Αφρική αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και πολλές μελέτες επισημαίνουν ότι αρκετές από τις χώρες της περιοχής προσφέρουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς λόγω των αναγκών για εκσυγχρονισμό υποδομών, τεχνολογική εξέλιξη και γενικότερα, αναβάθμιση βιοτικού επιπέδου. Οι έντονες πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές εταιρίες λόγω της ύφεσης οδηγούν στην αναζήτηση νέων αγορών, συνεργασιών και συμπράξεων και η Υποσαχάρια Αφρική μπορεί να αποτελέσει πρόσφορη διέξοδο τόσο για τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών όσο και για την παραγωγική δραστηριότητα και τις επενδύσεις.

 Στην Εσπερίδα θα γίνει, πρώτον, μια γενική παρουσίαση για την πορεία της οικονομίας των χώρων της Υποσαχάριας Αφρικής, την πολιτική κατάσταση και εκτιμήσεις για μελλοντικές εξελίξεις και δεύτερον, παρουσιάσεις από επιχειρηματίες που έχουν πλούσια εμπειρία στους κλάδους των κατασκευών, τεχνολογίας και ενέργειας,   τις δυνατότητες συμπράξεων με τοπικούς εταίρους, τις προοπτικές κλπ.

 Θα επακολουθήσει συζήτηση και κατ’ ιδίαν επαφές.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση (xωρίς κόστος), στέλνοντας συμπληρωμένη τη σχετική δήλωση, στη διεύθυνση: [email protected]   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Αλεξία Περγαντοπούλου, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τηλ. 210-3291345, 351, [email protected] και στην κα Τζένη Ζαχαράκη, Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, τηλ. 2107297711, [email protected]

Δήλωση Συμμετοχής

Πρόγραμμα Εσπερίδας