Πρόσκληση Εσπερίδας «Η ΚΡΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ» Η Κρήτη ατενίζει τον Νότο: Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στην Υποσαχάρια Αφρική

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Εσπερίδα

«Η ΚΡΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ»

Η ΚΡΗΤΗ ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΤΟ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

 Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα Εμπορικά Επιμελητήρια της Κρήτης διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα για χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής , τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, 18:00- 21.30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα Καστελλάκη (Κορωναίου 9, TK71202, Ηράκλειο ). Στην εκδήλωση, μετά την γενική εισαγωγή στην Υποσαχάρια Αφρική, θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις για τις χώρες: Αιθιοπία, Νιγηρία, Νότια Αφρική και Ζάμπια.

 Η Υποσαχάρια Αφρική αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και πολλές μελέτες επισημαίνουν ότι αρκετές από τις χώρες της περιοχής προσφέρουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς λόγω των αναγκών για εκσυγχρονισμό υποδομών, τεχνολογική εξέλιξη και γενικότερα, αναβάθμιση βιοτικού επιπέδου. Οι έντονες πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές εταιρίες λόγω της οικονομικής κρίσης οδηγούν στην αναζήτηση νέων αγορών, συνεργασιών και συμπράξεων και η Υποσαχάρια Αφρική μπορεί να αποτελέσει πρόσφορη διέξοδο τόσο για τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών όσο και για την παραγωγική δραστηριότητα και τις επενδύσεις.

 Στην εσπερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις από επιχειρηματίες που έχουν πλούσια εμπειρία στην Υποσαχάρια Αφρική καθώς και από στελέχη Πρεσβειών και Προξενείων για την πορεία της οικονομίας των χωρών και εκτιμήσεις για μελλοντικές εξελίξεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τους τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και προοπτικές καθώς και τις δυνατότητες συμπράξεων με τοπικούς εταίρους κλπ. 

Θα επακολουθήσει συζήτηση και κατ’ ιδίαν επαφές.

 Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση (xωρίς κόστος), στέλνοντας συμπληρωμένη τη σχετική δήλωση, στη διεύθυνση: [email protected]

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε :

  • Κα Ελένη Βουγιουκαλάκη, Περιφέρεια Κρήτης, τηλ. 2813400390 email[email protected]και στην
  • Κα Τζένη Ζαχαράκη, Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, τηλ. 2107297711, [email protected].  

 Δήλωση Συμμετοχής