Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Μανιατακη με τον Γενικό Διευθυντή της Enterprise Greece κ. Γιώργο Φιλιόπουλο

Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Μανιατάκης συνοδευόμενος από την Διευθύντρια κα Τζένη Κοκορομυτη - Ζαχαράκη  πραγματοποίησαν  ημίωρη συνάντηση   με τον Γενικό Διευθυντή της Enterprise Greece κ. Γιώργο Φιλιόπουλο στις 28 Δεκεμβρίου 2021.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δυο φορέων σε διάφορες δράσεις όπως εκδηλώσεις, συνέδρια, επιχειρηματικές αποστολές κ.α, με σκοπό την συνεχή ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων και την ένταξη των χωρών της Αφρικής και ιδιαίτερα της Υποσαχαριας,  στον  σχεδιασμό των εξαγωγών τους.

 Επιπλέον ο κ. Δ. Μανιατατακης ενημέρωσε τον κ. Γ. Φιλιοπουλο ότι το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο είναι τακτικό Μέλος στο European Business Council  for Africa ( EBCAM)  το οποίο αποτελεί οργάνωση με έδρα τις Βρυξέλλες όπου συμμετέχουν 10 επιμελητήρια ευρωπαϊκών χωρών που ασχολούνται με την Υποσαχάρια Αφρική εκπροσωπώντας 4.000 εταιρίες. Το ΕΒCΑΜ προωθεί την οικονομική ανάπτυξη της Υποσαχάριας Αφρικής μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επικοινωνεί τα ενδιαφέροντα  του ιδιωτικού τομέα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε φορείς Αφρικανικών χωρών και σε άλλους σχετικούς θεσμούς. 

 Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε ότι το  Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο μπορεί να αποτελέσει δίαυλο προώθησης , μέσω του ΕΒCAM, των απόψεων, ανησυχιών και προτάσεων του ιδιωτικού μας τομέα προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά την Υποσαχάρια Αφρική.

O Γενικός Διευθυντής της Enterprise Greece κ. Γιώργος Φιλιόπουλος αφού συνεχάρη το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο για τις συνεχιζόμενες δράσεις του σε αυτήν την παγκόσμια υγειονομική και οικονομική κρίση που διανύουμε λόγω της πανδημίας covid-19, εξέφρασε την στήριξη και την αρωγή του με συνέργειες σε διάφορης τομείς,  με σκοπό την καλύτερη επίτευξη του έργου και των δυο φορέων.