Εσπερίδα στην Δράμα "Επενδυτικές ευκαιρίες στην Υποσαχάρια Αφρική"

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εσπερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ »  03/04/2017

 Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων το Επιμελητήριο Δράμας σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα για χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, ώρα 17.30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας (Λ. Λαμπριανίδη 40, Δράμα).

Η Υποσαχάρια Αφρική αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και πολλές μελέτες επισημαίνουν ότι αρκετές από τις χώρες της περιοχής προσφέρουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς λόγω των αναγκών για εκσυγχρονισμό υποδομών, τεχνολογική εξέλιξη και γενικότερα, αναβάθμιση βιοτικού επιπέδου. Οι έντονες πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές εταιρίες λόγω της ύφεσης οδηγούν στην αναζήτηση νέων αγορών, συνεργασιών και συμπράξεων και η Υποσαχάρια Αφρική μπορεί να αποτελέσει πρόσφορη διέξοδο τόσο για τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών όσο και για την παραγωγική δραστηριότητα και τις επενδύσεις.

 Στην εσπερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις από επιχειρηματίες που έχουν πλούσια εμπειρία στην Υποσαχάρια Αφρική καθώς και από στελέχη Πρεσβειών και Προξενείων για την πορεία της οικονομίας των χωρών, εκτιμήσεις για μελλοντικές εξελίξεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τους τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και προοπτικές καθώς και τις δυνατότητες συμπράξεων με τοπικούς εταίρους κλπ.

Θα επακολουθήσει συζήτηση και κατ’ ιδίαν επαφές.

 Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση (xωρίς κόστος), στέλνοντας συμπληρωμένη την Δήλωση Συμμετοχής, στη διεύθυνση: [email protected]   

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Χαρά Κανετίδου, Επιμελητήριο Δράμας, τηλ. 2521022750, [email protected] ή στην κα Τζένη Κοκορομύτη - Ζαχαράκη, Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, τηλ. 2107297711, [email protected]  

Πρόγραμμα